Anatomy trains in motion

– funksjonell trening

Anatomy trains in motion

– funksjonell trening
Påmelding:

ANATOMY TRAINS IN MOTION

Forskningsbasert Myofascial Trening 24-26. september 2021

 

Fascia (bindevev) har de siste årene fått større og større betydning innen både trening og behandling. Er du yogalærer, pilatesinstruktør, eller annen gruppetreningsinstruktør, personlig trener, idrettspedagog eller terapeut? Da er denne utdannelsen for deg!

Men hva vet vi egentlig om fascia?
“Art of Motion” fra Sveits har lærere i verdensklasse, som kontinuerlig oppdateres på den nyeste forskningen innen fascia, gjennom sine direkte relasjoner til forskningsmiljøet. Fascia blir nå ikke bare benevnt som kroppens største organ, men som et fullverdig kommuniserende organ system, på lik linje som at nervesystemet er et fullverdig kommuniserende organ!

Dette betyr intet mindre at vi i 2021 lever i et aldri så lite paradigmeskifte. På dette stadiet vil det å ignorere det myofasciale systemet, bli like katastrofalt som om vi skulle velge å ignorere kroppens nervesystem eller andre organsystemer forøvrig. Hvis du elsker integrert anatomi og ønsker å søker en omfattende forståelse av kroppens myofasciale “kart” gjennom bevegelse, er dette virkelig kurset for deg. Selve kjernen i kurset er å gi deg en praktisk anatomi forståelse gjennom egen erfaring av de myofasciale meridianene satt i bevegelse («Anatomy Trains, Myofascial Meridians» forfatter Tom Myers).

Å forstå de myofasciale linjenes integrerte anatomi, funksjonelle kjedereaksjon fra fot til isse, de sensoriske kvaliteter og relasjoner til muskler og ledd, er rett og slett uvurderlig. Du lærer selv å utføre klar bevegelse intensjon, leksjon planlegging og undervisning.

Etter “Anatomy Trains in Motion” helgen har du tilgang på et fantastisk 60 minutters repertoar, som er klart til å ta ut i praksis i ditt eget studio på mandag. Du vil i tillegg føle deg veldig mye sikrere på hvordan du formidler riktig informasjon til dine kunder.

For hvem?

Kursets varighet er 3 dager (21t) og er skreddersydd for sertifiserte instruktører, personlige trenere og terapeuter. Du bør ha minst 100 timer praksis og minimum 28 timer Anatomi undervisning for å delta på dette kurset.

Kursinnhold

Myofascial Meridians in Motion
De fire ytre Myofascial Meridianene (Anatomy Trains) dekker de store muskelgruppene og vil bli diskutert og utforsket i detalj, sammen med arm linjene og de funksjonelle linjene. Du vil også få en oversikt samt praktiske anvendelser av Deep Front Line (kjernemuskulaturen)

Hovedmål

  • Kjenne til de myofasciale komponentene i hver meridian.
  • Oppleve hver linje gjennom bevegelse.
  • Få en følelse av den enkelte meridians sensoriske kvaliteter.
  • Kjenne igjen de ulike meridian linjene som har innflytelse på posturale bevegelsesmønstre.
  • Forstå deres sammenkoblede natur.

Den grunnleggende undervisnings-strukturen er som følger:

  • Hver meridian erfares gjennom spesifikke, sekvenserte treningsvalg.
  • Hver meridians myofasciale anatomi blir diskutert sammen med praktiske anvendelser.
  • Generelle hensyn til kroppsholdning, bevegelse og trening blir diskutert.

Body Reading
Kroppen evalueres helhetlig for å kartlegge hele den 3 dimensjonale kroppsholdning, samt kartlegge hvilke bevegelses ressurser som er tilgjengelig i den enkelte. Du vil få trene øynene dine, slik at du kan gjenkjenne strukturelle forhold i kroppen og tilsvarende mønstre som finnes i de ulike myofasciale meridianene.

Inspirert av “Essential Events of Walking” (forfatter James Earls)
Visste du at vanlig dagligdags gange egentlig er styrketrening? Så snart du står opp av sengen vil du måtte balansere alle dine lemmer rundt på 2 føtter, og uten å tenke på det, forholde deg til tyngdekraften. Det høres gjerne ubetydelig ut, men dine vaner og daglige aktiviteter, er nettopp det som former kroppen din aller mest. Vi er regelrett ferskvarer. Sett i perspektiv! Blir du sengeliggende i 2-3 uker, vil du allerede merke muskelsvinn. I treningsbransjen er det satt svært lite fokus på å trene kroppens gangsystem i sin helhet. Noe som er ganske rart siden det er det vi alle gjør og trenger mest for å kunne fungere best i våre daglige gjøremål.

Karin Gurtner i «Art of Motion» har gjort det geniale, når hun i «Anatomy Trains in Motion» har satt sammen en fullverdig klasse, som stimulerer og går i detalj på de essensielle bevegelsene i
gange. Målet er gjennom trening å promotere hydrering, elastisitet, styrke og mobilitet i hele gangsystemets komplekse kjede flyt i helt ordinær gange. De fleste mennesker beveger seg rundt på to føtter hver dag og ønsker å ha en kropp som kan bringe seg rundt omkring i hverdagen med mest mulig letthet og med minst mulig smerter eller begrensninger. Klassen er dermed passende for absolutt alle, uansett ambisjonsnivå.

Anatomy Trains in Motion klasse

Kurset starter første dag med en sammenhengende «Anatomy Trains in Motion» klasse, på ca 1 times varighet. Hver sekvens blir siden gjennomgått i detalj gjennom helgen, for så å avslutte søndag med den samme klassen vi startet kurset med. Du vil se at klassen har nøye sammensatte sekvenser b.l.a. med hensikt å promotere flyt og letthet i kroppens myofasciale gangsystem. De ulike myofasciale linjene blir adressert i hver sekvens utført og de essensielle bevegelsene gjennom alle ledd, fra fot til isse blir forbedret. De12 ulike myofasciale treningsteknikkene som stimulerer alle de 12 kvalitetene det myofasciale organ systemet innehar, blandes inn og kartlegges i de ulike sekvensene.

Lærer

Stephanie Ross Russel

Kursdato og adresse

Dato: 24.-26.September 2021
Tid: Kl. 09:00-17:00
Adresse: Yogahaven, Kjelsåsveien 160 B. Oslo

Påmelding

Registreringsavgift: 200.-
Deltager avgift: 6650.-
Påmelding FØR 08.08.2021: 5990.-
Depositum: 2000 Nok.

Påmelding HER.

BESTILL «ANATOMY TRAINS IN MOTION» BOKEN FRA AMAZON I GOD TID FØR KURSSTART!
ATIM Boken inneholder i stor grad kursinnholdet og det anbefales at du gjør deg godt kjent med innholdet i god tid før kursstart, slik at du kan høste mest mulig lærdom fra kurset. Du må
selv bestille boken fra Amazon og vi anbefaler deg å bestille så snart du har registrert deg på kurset.

Klikk linken for å kjøpe: «Anatomy Trains in Motion» og forbered deg til kursstart.

For å utdypet din forståelse av myofasciale kvaliteter, teknikker og treningsmål, anbefales det at du også skaffe deg boken «Slings Essentials». Kjøp boken her: «Sling Essentials»

Slings Essentials er et eget kurs for deg som ønsker å fordype deg videre inn i Slings in Motion konseptet. (Se vedlegg som viser kurstilbudet videre). Boken som benyttes i fordypnings kursene SIM I, II, III er Slings in Motion Blend .

Denne kjøpes dersom du ønsker å gå veien videre i Slings in Motion og til slutt oppnå sertifisering med tittel «Advanced Teacher, Slings Myofascial Training»

Kontaktinfo

Art of Motion sponsor Norge:
Bergen Body Work As ved Therese Hansen
E-post: post@bergenbodywork.no
Mobiltelefon: +4791 750 867

Avbestillingsregler

Avbestilling når det er mindre enn tre måneder før kursstart; Tilbakebetales avgift minus depositum.
Avbestilling mindre enn 7 uker før kursstart gir ikke rett til refusjon av kursavgift.
Hvis kurset blir avlyst av arrangør (grunnet f eks. corona restriksjoner) mottas full refusjon av kursavgift.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS
© 2021 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser