Chakra anatomi

Utforsk chakrasystemet, dets forbindelse til vårt endokrine system, og hvordan våre erfaringer og følelser kan påvirke våre chakra, vår helse, vårt velvære og vår fysiske kropp.

Chakra anatomi

Utforsk chakrasystemet, dets forbindelse til vårt endokrine system, og hvordan våre erfaringer og følelser kan påvirke våre chakra, vår helse, vårt velvære og vår fysiske kropp.
Påmelding:

Søndag 13. mars kl. 10:00-17:00

i studio med Erin

Kjøp billett >

Søndag 13. mars kl. 10:00-17:00

ONLINE med Erin

Kjøp billett >

Hva er Chakra?

Chakra er energisentre i kroppen vår. De viktigste chakraene (syv totalt) går fra bunnen av ryggraden til kronen på hodet. Chakra ble først nevnt i de gamle Vedas, de hinduistiske kunnskapsbøkene og røttene til yoga. Chakraene regulerer vår energiflyt.

Chakra symbolikk og funksjon

Hvert chakra har spesifikk symbolikk forbundet med det, inkludert farge, symbol, lotusblader, element og dyr som representerer dets funksjonalitet. Vi vil diskutere disse symbolene og hva de representerer, og fokusere på funksjonen til hver chakra. Hvert chakra korrelerer også til områder i dagliglivet og ens generelle helse- og velværetilstand. Blokkerte eller feiljusterte chakra kan indikere traumer eller dysregulering i den regionen. Hver følelse, fornemmelse og erfaring er koblet til et bestemt Chakra. Emosjonelle opplevelser, traumer, eller stress kan føre til at chakra(ene) kommer i ubalanse, og dette manifesterer seg som sykdom i din fysiske og emosjonelle kropp. Likeledes, kan fysiske skader ha en effekt på funksjonaliteten til chakraene forbundet med den fysiske regionen av kroppen din. Dette kan resultere i et mønster av svakhet, kronisk smerte eller ubehag etter at en skade er fysisk helbredet.

Chakra anatomi og hormonsystemet

Lær anatomi til hvert chakra, hvordan de samhandler med endokrine kjertler og funksjoner, og hvordan ubalanse i et chakra kan påvirke de andre. Spesielt fokus vil vi ha på det endokrine systemet og på samspillet mellom skjoldbruskkjertelen, binyrene og de reproduktive kjertlene, samt de resulterende patologiene som oppstår pga. av ubalanse. Det er 7 endokrine (hormon) som regulerer hver funksjon i kroppen vår. Vi vil diskutere hormonene som hver kjertel utskiller, og hva de gjør i kroppen din. Hormoner regulere vår vekst, søvn, immunsystem, fordøyelse, metabolisme, blodsukkernivå, beintetthet, fruktbarhet, nervesystemets respons, følelser og stressrespons, blodtrykk, muskeltetthet og energinivå. Når man er ute av balanse, påvirker det kroppen vår og de andre kjertlene på en svært merkbar måte. Plasseringen av endokrine kjertler matcher opp med plasseringen av chakraene, fysisk eller funksjonelt.
Vi vil diskutere ubalansene og hvordan de manifesterer seg på tre ulike måter:
  • Fysisk: Lær hvor i kroppen har vi en tendens til å bære visse erfaringer, følelser eller stressfaktorer. Det er vanlige følelsesmessige holdemønstre som forårsaker fysisk spenning, ubehag eller kronisk smerte.
  • Fysiologisk: Hver chakra gjelder ikke bare en endokrin kjertel, men styrer også et system av kroppen. Når det er emosjonelle eller energiske blokker i et chakra, det kan påvirke funksjonaliteten til systemet styrt av at chakra.
  • Psykologisk: Vi diskuterer hvilke følelser og dominerende personlighetstrekk som kan oppleves når et chakra er enten overaktiv eller mangelfull. Dette hjelper oss også å forstå hvilke områder i kroppen vi kan holde visse trosoppfatninger, erfaringer, følelser eller psykiske traumer som kan bidra til ubalansen eller blokkeringen som forårsaker de andre av ubalanse.

Maskulin og feminin energi

En annen viktig faktor som diskuteres i denne klassen er rollen til de maskuline og feminine energiene, og hvordan det er relatert til ulike fysiske ubalanser. I østlige og vediske filosofier er balanse mellom maskuline og feminine energier og hvordan de manifesterer seg i kroppen vår et svært viktig konsept.
Hvis du noen gang har lurt på hvor dypt våre følelser og erfaringer påvirker kroppen vår, er dette den perfekte klassen for deg!
Sammen med den livlige diskusjonen i klassen, vil vi bruke tid på å gjøre guidede visualiseringer for å bringe vår bevissthet og fokusere på chakraene når vi lærer dem.

Hvem passer workshopen for?

Alle som er interesserte i chakra og forstå seg selv bedre! Workshopen kvalifiserer også for CE timer med Yoga Alliance for Yoga Instruktører.

Pris

Følg billettlenke for pris. Inkluderer workshop materiale.

Om instruktøren

Erin Koenig har spesialisert seg på Injury, Sport og Connective Tissue Massage i 20 år, og er en 200 timers sertifisert yogainstruktør. Hun er lidenskapelig opptatt av å hjelpe folk med å komme seg trygt gjennom bruk av riktig posisjonering og styrking, og har funnet at yoga er en utmerket treningsform for å støtte hennes massasje-kunder i deres rehabiliteringsprosess. Hun har undervist i klasser og workshops på massasjeskoler for massasjeterapeuter siden 2010. I 2015 begynte hun å undervise på yogaskoler for yogainstruktører i lærerutdannings programmer.
Hun fyller klassene sine med sin humor og munterhet for å gjøre hver klasse unik, morsom og lærerik.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser