Grunnkurs i Gongspill

– lær å spille Gong og holde GongBad

Grunnkurs i Gongspill

– lær å spille Gong og holde GongBad
Påmelding:

Hjertelig velkommen til Grunnkurs i Gongspill med en av Norges mest erfarne Gongmestere!

Kurset er nå fullbooket. Neste mulighet blir Sacred Sound Gong Yoga sertifisering i Spania i juni 2022.
På dette kurset vil du lære alt du trenger for å begynne å spille gong. Du vil lære å holde gongbad og gong-avspenning i forbindelse med yogaklasser og ved meditasjon.

Innhold

Du vil lære alle grunnteknikker du trenger for å begynne å spille gong for deg selv og dine elever. Det å spille Gong er både en kreativ, fri-flyt prosess men også evnen til å lytte og ta inn deltakerne. Det handler mindre om teknikk og mer om å tørre å slippe kontrollen, slippe til intuisjonen og la Gongen guide deg. Men, det er en del prinsipper mtp. hvordan slå på Gong, ulike teknikker for å få frem forskjellige toner/overtoner og frekvenser. En godt spilt gong leder lytteren inn i dyp, meditativ og avslappet tilstand. Det er her tilheling, restrukturering, balansering og frigjøring kan finne sted. En gong som blir spilt «dårlig» kan oppleves som tortur og virkelig plage lytteren. Det er derfor viktig å lære seg grunnelementene og hva man må ta hensyn til når man spiller. For enkelte mennesker vil allikevel ikke gong være et riktig terapeutisk verktøy – og det er viktig at du som spiller kan ta hensyn og guide de som ikke bør delta på GongBad.
Du vil lære hvordan du skal bygge opp lengre GongBad med Gong, stillhet og andre instrumenter (med varighet minst 30 minutt). Du vil også introduseres til intuitivt gongspill der du slipper taket i alle teknikker og lar gongen ”spille deg” og der i gjennom åpne opp for gongens fulle potensial.
Du vil også lære å spille sammen med andre, og på slutten av kurset vil dere holde GongBad i grupper, for hverandre. Det er noe som mange kurs-deltakere gruer seg for, men som viser seg å være den mest magiske og fineste opplevelse! Og ikke minst betyr det at du selv får nyte godt av og oppleve de magiske, helende vibrasjonene til gongene når de andre deltakerne spiller. Dette er også en veldig lærerik opplevelse og en veldig viktig del av kurset. Det å få lytte til to-tre andre grupper og ulike mennesker tilnærming til å spille Gong og holde GongBad gir deg mange innsikter som er veldig nyttig når du skal legge ut på din Gong-reise.

Populært

GongBad blir mer og mer populært i hele Norge. Hos oss på YogaHaven pleier det være rift om plassene, og vi fyller lokalet hver gang vi holder GongBad. Gongen er et fantastisk verktøy for nåtidens stressede mennesker. Det er ikke for ingenting at det kalles Latmannsyoga. 10 minutt lytting under hvile til Gong kan tilsvare en hel time med Yoga. Gong er veldig tilgjengelig for deltakerne, da det eneste man trenger er å legge seg ned på et teppe eller en matte. Et GongBad er en indre reise der du bader i tonene og vibrasjonene til instrumenter som er designet for å åpne energistrømmene i kropp og sinn, gi stabilitet og dyp indre balanse. Du blir ledet inn i avspenning slik at du kan gi deg hen til matten, gongene, syngebollene og trommen!

Gongenes kraftfulle vibrasjoner tar deg bortenfor tanker, inn i en meditativ tilstand der fysiske og følelsesmessige blokkeringer kan løses opp og kroppens selv-legende system fungere optimalt. De fleste opplever at tid og rom forsvinner, at kroppen re-settes og lades, en dyp form for avspenning og meditasjon. Etter gongbad er du fylt av glede, harmoni, tilstedeværelse og ro.

Gonger

Det vil være ulike gonger tilgjengelig under kurset og du får mye tid til å prøve og øve i løpet av disse to dagene. Det finnes et stort utvalg Gong, fra små, håndholdte til 80 tommer store! Det finnes håndlagde og maskinproduserte, Norrønne, kinesiske, element-gonger, planet-gonger, symphoniske mm. Prisen varierer mellom 1200,- kr. og 150.000 kr.  Vi hjelper deg gjerne å velge Gong. Mange opplever også å bli helt forelsket i en spesiell Gong og vil ha akkurat den.
Det er fint å ha tenkt igjennom følgende når du velger Gong: skal du spille i lite eller stort rom?, skal du bære den med deg eller blir den stående? Det finnes også ulike typer stativer, både i tre og metall. Noen er enkle å frakte, andre passer best til å stå mye i ro. Vi anbefaler å begynne med en Gong som er minst 28″ stor. Små  gonger er ofte vanskeligere å spille på og krever at man har god teknikk, Gonger som er fra 28″ og oppover er lettere å lære å spille på, dessuten vil de gi veldig god lyd. Skal du spille i et veldig stort rom (> 80 kvm) anbefaler vi en Gong som er minst 34″ stor. Skal du frakte Gongen inn og ut av bil anbefaler vi en Gong som er 30-34″ stor, den er lett nok å bære og vil få plass i bagasjerommet liggende flatt. Vi har satt sammen en Gong-pakke for deg med en vakker Gong på 30″, en håndholdt Gong på 20″, mallets for nybegynnere og stativ. Pris kommer.

Andre instrumenter

I tillegg får du lære å spille og synge til Shruti-boks. Shruti-boks er et nydelig instrument som er enkelt å lære å spille, det kan minne litt om trekkspill. Lyden åpner og balanserer halschakraet. Mange har et anstrengt forhold til sin egen stemme og kvier seg for å tone inn/ut eller synge mantra. Shruti-boksen støtter deg på denne reisen og jeg benytter den ofte på mine yogatimer for å hjelpe deltakerne å tørre å bruke stemmen. I tillegg vil du lære hvordan du spiller krystallboller og syngeboller, trefløyte, sansula, koshiklokker med mer.

Takk for en inspirerende og magisk helg i en reise av lyd og vibrasjoner. Godt planlagt kurs med variasjon av teori og Gongens-historie, yoga og meditasjon. Det var satt av god tid til øving i Gong spilling og prøve andre spennende instrumenter. Det var flott å få med kompendium med den informasjon og teori en trenger for å begynne selv. Maten var også nærende og sunn. Et kurs jeg varmt kan anbefale. Marie

Teori

Vi snakker også om gongens historie og hvorfor den er unik når det gjelder healing, avslapning og integrasjon. Hva er det som skjer i kroppen, sinnet, i følelses og energi-kroppen når man opplever Gong?  Underveis i kurset vil vi også gjøre yoga og meditasjon der du vil få oppleve hvordan gongen kan benyttes som et forsterkende element i undervisning av yoga.

For hvem

Dette kurset passer for yogalærere fra alle tradisjoner, meditasjonslærere, musikkterapeuter og andre som ønsker å bruke gong, syngeboller, krystallboller ol. i sitt arbeid med mennesker.

Bakgrunn

Kurset bygger på de to Gongmestrene Mehtab Benton og Don Conqreux sin tilnærming til å spille gong og ikke minst Anne Siri sin erfaring gjennom snart 10 års spill. Benton er forfatteren av Gong Yoga og lærer i GongYoga, Kundalini Yoga og Hatha yoga).
Dette grunnkurset gjør deg også i stand til å delta på Sacred Sound GongYoga certification i Spania juni 2021 med Helen M. Lynch og undertegnede, og delta på de ulike kursene til Mehtab Benton i GongYoga (GongYoga Teacher Training).

Tidligere deltakere sier følgende om kurset:

Anbefales på det varmeste!
Det har vært en helt fantastisk helg! Anne Siri er så tilstede og underviser på en fin, rolig og utrolig inspirerende måte.

Program

Lørdag 30. oktober 2021
09:00 Velkommen
09:15 Yoga og GongBad ledet av Anne Siri
10:45 Te/Kaffe pause
11:00 Teori
11:30 Grunnteknikk
12:30 Lunsj
13:30 Grunnteknikk forts.
15:00 Te/Kaffe pause
15:30 Oppbygging GongBad/Gongavspenning
16:00 Oppsummering
16:45 Meditasjon
17:00 Vel hjem!
Søndag 31. oktober 2021
09:00 Andre instrumenter
10:30 Kaffe /Te pause
11:00 Øving, diverse spilleteknikker
12:30 Lunsj – planlegging GongBad
13:30 GongBad ledet av deltakerne i små grupper (20-30 minutt hver)
15:30 Oppsummering
16:00 Vel hjem!

Lærer

Anne Siri Langelandsvik, Gongmester, GongYogalærer og GongYogaTerapeut, MediYoga lærer og terapeut, EnergyYoga instruktør, Barsel og-gravidyogalærer, Barne og ungdomsyogalærer. Anne Siri spiller gong på og etter yogaklasser, både i hathayogasammenheng og mediyoga/kundaliniyoga sammenheng. Hun reiser rundt både i Norge og Sverige og holder yoga, Gongbad/avslapninger og spiller på gongnetter. Sammen med Tor Arne Håve, Gong on the way/Universi AS, har hun holdt en rekke grunnkurs i Gongspill og har nå, sammen med Helen Miller Lynch, utviklet en egen sertifisering inne GongTerapi (Sacred Sound). 11.11.11 begynte Anne Siris Gongreise for alvor da hun tok Jimmy Andersons og Adam Svensson sin Gonggrunnkurs-utdannelse som er inspirert av GongMester Don Conreaux samt GongYoga Teacher Training og GongTherapy training med GongMester Mehtab Benton.

Bindende påmelding

Din plass er bekreftet når du har betalt. Obs. avmeldingsgebyr kr 500. Ved avmelding mindre enn 7 dager før kursstart må hele kurset betales.

Pris: kr. 3900,-, inkl. kurshefte, lunsj og forfriskninger i løpet av dagene.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS
© 2021 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser