Medisinsk yoga tilrettelagt for deg med hodepine

Rolig og skånsom yoga som legges tilrette for deg med hodepine.

Medisinsk yoga tilrettelagt for deg med hodepine

Rolig og skånsom yoga som legges tilrette for deg med hodepine.
Påmelding:

Ny dato kommer

Kurs i studio

Kjøp kurs >

Ny dato kommer

Kurs online

Kjøp kurs >

Yoga tilrettelagt for deg med hodepine

Du som har mye hodepine har en del hensyn å ta når du er i aktivitet. I dette kurset vil du være i rolige omgivelser og bevege deg skånsomt og rolig på kroppens premisser. Aktivitet er viktig for å forebygge hodepine, og det er en balansekunst å finne passe intensitet og dose! For mye støy, dårlig luft, for brå bevegelser, sterke lukter, mange mennesker…det er mye som kan trigge hodepinen. Det ønsker vi å ta hensyn til, slik at du trygt kan praktisere yoga og finne den aktiviteten og hvilen du trenger.

Slik tilrettelegges kurset:

Yogaen er skånsom og rolig, og vil ha mye fokus på å lytte til egen kropp og egne behov.

Yogaen vil foregå i rom med dempet belysning og rolig/eller ingen bakgrunnsmusikk. I disse klassene vil du kun være i rolig bevegelse i takt med pusten din, slik at du ikke får økt puls. Du vil hovedsaklig gjøre MediYoga- medisinsk yoga med dokumentert effekt på blant annet søvn, stress og ryggsmerter; alle kjente triggere og utfordringer for oss med mye hodepine. Du kan lese mer om MediYoga her. Du vil også gjøre øvelser og meditasjoner fra andre yogaretninger som erfaringsmessig kan være lindrende for smerter og støtte deg inn i god avspenning og hvile.

Noen av de viktigste triggere for hodepine er stress og søvnmangel.

Du vil få oppleve øvelser som kan

  • dempe stress
  • lindre smerte
  • bedre søvn
  • øke sirkulasjon til muskler, bindevev og ledd
  • øke konsentrasjonen
  • balansere nerve- og hormonsystemet

Med medisinsk yoga vil du ved hjelp av rolige bevegelser kunne øke sirkulasjonen til muskler og ledd, løse opp i spenninger, roe ned kroppens stresspåslag som kommer med mye smerte, og finne dyp hvile for restitusjon, smertelindring og bedre søvn.

 

Slik foregår kurset:

Første kursdag vil du få starte med liggende øvelser, slik at du har gode alternative øvelser du kan benytte de dagene du har det best liggende. Alle øvelsene vil kunne utføres liggende eller sittende. Disse øvelsene vil være enkle øvelser for å løsne opp i spent muskulatur, samt for å roe ned nervesystemet. Vi legger stor vekt på ro og utforskning av egne ressurser, egenomsorg og gode måter å bevege seg på for å forebygge. Pusten er en viktig og essensiell del av yogaen, og du vil få bli kjent med flere pusteteknikker. I løpet av kurset får du gjøre flere forskjellige programmer og øvelser.

Inkludert i kurset er tilgang til MediYogas app i 4 måneder, slik at du kan lytte og guides i øvelsene hjemme også. Du kan delta i studio eller online.

Kursholder

Frida Storholt, MediYoga terapeut. « Jeg har selv personlig erfaring med bruk av yoga som forebygging og lindring ved hodepine og migrene, og har god erfaring fra flere deltagere som har praktisert denne yogaen. Det har vært økende etterspørsel etter klasser som legges spesielt til rette for de med hodepine, og det er med glede jeg setter opp dette spesialkurset slik at flere kan få utforske om dette kan være en god aktivitet!» Du kan lese mer om Frida her

Dette inngår i kurset:

Hver klasse varer 90 minutter, med pust, bevegelser, meditasjon og guidet avspenning. Kurset går over 8 ganger, med fri i skolens ferier (uke 8). Du kan delta i studio eller online. Noen av kursdagene vil også inneholde litt relevant teori.

Dersom du lurer på noe er du velkommen til å sende en mail til frida@yogahaven.no

Varmt velkommen, MediYoga lærer & terapeut Frida Storholt

*NB Kurset har ikke til hensikt å kurerer hodepine eller være en erstatning for medisinsk behandling. Det kan være egnet for deg med primær hodepine eller migrene. Hvis du har en sekundær hodepine, alvorlig, akutt/nyoppstått hodepine, eller er usikker på om du kan delta, må du drøfte det med din lege/nevrolog om det er medisinsk forsvarlig for deg å delta (ta gjerne kontakt med kursholder for nærmere beskrivelse av øvelsene ved behov)

Fotokred: Pickles

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser