Nervesystemets anatomi

Ny dato kommer!

Nervesystemets anatomi

Ny dato kommer!
Påmelding:

Nervesystemets anatomi

– 2 timers fordypnings-workshop

Bli med Erin Koenig for å lære litt mer om hvordan nervesystemet fungerer, og hvordan det påvirkes av moderne teknologi, livsstil og yoga. Denne workshopen vil gi deg en dypere forståelse av nervesystemets anatomi, og hvordan det regulerer kroppen din.

Nervesystemet er det mest komplekse og mest organiserte systemet i kroppen. Det mottar informasjon fra sanseorganene via nerver, overfører informasjonen gjennom ryggmargen og behandler den i hjernen. Nervesystemet retter kroppens reaksjoner på verden og kontrollerer også de fleste av våre interne funksjoner, alt fra muskelbevegelse til blodkarutvidelse. Det skaper våre oppfatninger av verden rundt oss, og hvordan vi reagerer og responderer på disse.

Hvordan håndterer nervesystemet alt dette? Ved å sende lynraske signaler, elektriske og kjemiske, mellom celler.

Nervesystemet spiller en rolle i nesten alle aspekter av vår helse og velvære. Det guider daglige aktiviteter som å våkne opp; automatiske aktiviteter som pusting; og komplekse prosesser som tenkning, lesing, huske og føle følelser. Nervesystemet styrer hjernens vekst og utvikling, og hver kroppslig funksjon. Vårt daglige liv har en langvarig effekt på nervesystemet vårt, og hvordan vi reagerer fysisk og fysiologisk på ytre stimuli eller situasjoner. Stress er en vanlig følelse som påvirker nervesystemet vårt med jevne mellomrom. Men, nervesystemets respons er ikke bare begrenset til stress. Hvordan vi reagerer på følelser og opplevelser bestemmes også av nervebanner som ble dannet i ung alder. Det sies at hjernen først er fullt utviklet rundt 23-24 års alderen.

 

Hvordan påvirker Yoga og meditasjon nervesystemet?

Yoga og meditasjon har lenge vært studert for å finne ut av effekten disse praksisene har på nervesystemet. Vi vil i denne workshopen se på ulike vitenskapelige studier som er gjort for å vise hvordan yoga og meditasjon påvirker hjernens og nervesystemet funksjon og hvordan stress og andre fysio-emosjonelle reaksjone påvirkes. Vi vil diskutere den fantastiske tilpasningsevnen til nervesystemet, og de forskjellige måtene det kan omprogrammeres på eller til og med «hackes». Dette innebærer ulike teknikker, inkludert bruk av teknologi, lys, bevegelser og terapier for å «omprogrammere» nervesystemet.

 

Påvirker moderne teknologi nervesystemet?

Våre celler er spesialiserte på å videreføre elektriske strømmer. Elektrisitet er nødvendig for at nervesystemet skal sende signaler over hele kroppen og til hjernen, noe som gjør det mulig for oss å bevege oss, tenke og føle. Siden nervesystemet blir sett på som et internt elektrisk system, er det økende bekymring over hvordan vår avanserte eksterne elektriske teknologi påvirker vårt interne system. Teknologiske fremskritt av menneskeheten, gjennom utvikling av elektrisk og kommunikasjon teknologier, har resultert i eksponering for kunstige elektromagnetiske felt (EMF). Teknologisk vekst forventes å fortsette; som sådan vil mengden EMF-eksponering fortsette å øke jevnt. Spesielt er brukstid for smarttelefoner, som har blitt en nødvendighet for moderne mennesker, stadig økende. Sosiale bekymringer og interesse for virkningen på kranialnervesystemet økes når man vurderer området der mobiltelefonen brukes. Et annet område av bekymring og studier er effekten på ulike skjermer og deres innflytelse på hjernens utvikling og funksjon. I denne workshopen vil vi gå igjennom objektive vitenskapelige studier som er gjort innen dette feltet og se på hva vi vet og hva som ennå er ukjent. Vi vil fokusere på det sentrale- og perifere nervesystemet, selv om vi kort vil se på de andre lokaliserte nervesystemene i det kardiovaskulære systemet og i fordøyelses systemet.

 

Hvem er workshopen for?

Yogalærere og Yogaterapeuter, pilates-instruktører, massører, andre som jobber med kropp, stress ol og deg som er nysgjerrig og har lyst til å lære mer. For Yogalærer gir workshopen godkjente YogaAlliance poeng som ledd i din videreutdanning.

Om instruktøren:
Erin Koenig har spesialisert seg på Injury, Sport og Connective Tissue Massage i 20 år, og er en 200 timers sertifisert yogainstruktør. Hun er lidenskapelig opptatt av å hjelpe folk med å komme seg trygt gjennom bruk av riktig posisjonering og styrking, og har funnet at yoga er en utmerket treningsform for å støtte hennes massasje-kunder i deres rehabiliteringsprosess. Hun har undervist i klasser og workshops på massasjeskoler for massasjeterapeuter siden 2010. I 2015 begynte hun å undervise på yogaskoler for yogainstruktører i lærerutdannings programmer.
Hun fyller klassene sine med sin humor og munterhet for å gjøre hver klasse unik, morsom og lærerik.

Tid og sted:
YogaHaven ny dato kommer.
Ps. Kurset holdes på engelsk.

Pris:
kr. 500,-, inkluderer utskrift av alt materiale som gjennomgås.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS
© 2021 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser