Sacred Sound – meditativ konsert

GongBad i Emanuel Vigeland museet, Oslos best bevarte hemmelighet.

Sacred Sound – meditativ konsert

GongBad i Emanuel Vigeland museet, Oslos best bevarte hemmelighet.
Påmelding:

Fredag 11. februar kl. 18:30-19:45

med Anne Siri

Kjøp billett >

Fredag 11. februar kl. 20:15-21:30

med Anne Siri

Kjøp billett >

Velkommen til en nydelig musikalsk og meditativ opplevelse i Oslos best bevarte hemmelighet; Emanuel Vigeland Museum på Ris.

«I have never heard anyone play the gong so completely before. You and the gong where like one, like there was no separation, I believe this is a great gift you have.»  Elisabeth Engquist, MediYoga international, Founder&Owner

Museet er kjent for sine vakre fresker (veggmalerier) som beskriver menneskets liv fra unnfangelse til død og ikke minst sin unike akustikk, med en ca. 20 sekunders etterklang. Gongenes overtoner får virkelig utfoldet seg og du vil oppleve å bli omsluttet av de vakre tonene. I tillegg vil GongMester og Yogaterapeut Anne Siri Langelandsvik synge og spille krystall-boller, synge-boller, shruti, klokkespill og tromme.

Gongenes kraftfulle vibrasjoner tar deg bortenfor tanker og inn i en meditativ tilstand der fysiske og følelsesmessige blokkeringer kan løses opp og kroppens selv-legende system fungere optimalt. De fleste opplever at tid og rom forsvinner, at kroppen re-settes og lades, en dyp form for avspenning og meditasjon. Etterpå er du fylt av glede, harmoni, tilstedeværelse og ro.

Konserten er meditativ og du kan velge om du vil ligge eller sitte under konserten. Ta med varme klær og liggeunderlag, sovepose eller varme pledd. Pga bevaring av freskene holder mausoleet kun 14 grader og det blir kaldt å sitte/ligge stille i 90 min. Jeg anbefaler at du ankommer i god tid, minst 15 minutter før konsertstart, slik at du får tid til å nyte synet av freskene og ordne plassen din. Dørene åpnes 25 minutt før start og vi starter presis. Det er ikke mulig å komme inn etter konsertstart.

Anbefales ikke for barn under 12 år.

Adresse:

Grimelundsveien 8, 0775 Oslo

Ankomst:

T-bane nr. 1 Frognerseteren, stoppested Slemdal. Begrenset parkering rett utenfor.

Om museet:

Emanuel Vigelands museum på Slemdal er en av Oslos best bevarte hemmeligheter. Museets hovedattraksjon er et dunkelt, tønnehvelvet rom fullstendig dekket av fresker. Det 800 m2 store maleriet Vita beskriver i dramatiske og sterkt erotisk, scener fra menneskets liv fra unnfangelse til død. Store figurgrupper i bronse gjentar veggenes hyllest til forplantningens mysterium. Å gå inn i museet er en opplevelse i seg selv. Inntrykket av de svakt opplyste freskene med de mange hundre nakne figurene forsterkes av en usedvanlig og overveldende akustikk.

Emanuel Vigeland (1875-1948) oppførte selv museumsbygningen i 1926, med tanke på et fremtidig museum for sine skulpturer og malerier. Senere bestemte han seg også for at museet skulle tjene som fremtidig gravkammer. Alle vinduene ble murt igjen, og hans aske skulle hvile i en urne over døren. I tråd med italienske forbilder kalte han sitt bygg Tomba Emmanuelle.

Om Anne Siri Langelandsvik:

Anne Siri er en av Norges mest erfarne Gongmestere og holder jevnlig GongBad både i Norge og utenlands. Hun holder Grunnkurs i Gongspill og utdanner GongYoga terapeuter. Siden barndommen har hun hatt stor glede av og interesse i musikk, spilt trombone og tenor, og sunget. Da hun i 2011 fikk oppleve lyden av Gong for første gang visste hun umiddelbart at hun skulle lære å spille Gong. Det var den mest sjel-settende og fantastiske opplevelse noensinne. Siden har hun spilt for mange, mange hundre mennesker, både innland og utland, og hennes GongBad er alltid full-booket.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser