Yin&Gong Spa

Yin Yoga & Gong Spa

Dette er en helt herlig avslappende klasse med strekk og tøy i alle kroppens retninger. Vi fokuserer på der kroppen, sinnet og følelsene er i nuet og er med det som er. Dette er en klasse som alle kan delta på. Det trengs ingen yoga erfaring fra tidligere.

I Yin Yoga og Gong Spa fordyper vi oss i hvilen og observasjon av oss selv og de spenningene som er i kroppen. Mesteparten av klassen foregår nede på matten i ro og hvile. Klassen starter med pust og meditasjon for å roe ned og falle på plass i deg selv. Første delen består av rolige flyt bevegelser, stort sett sittende, på knærne eller liggende. Vi varmer opp og vekker kroppen så den blir klar for de lange strekkene i Yin yoga stillinger (asanas).

Yin Yoga stillingene holdes i minimum 3 minutter. Det er tiden kroppen trenger på å slippe taket. Litt som en strikk som holdes over tid vil bli slapp. Dermed får vi mer plass inni oss og kan reise holdningen, puste dypere og bevege oss friere. Vi kan også se på det som vi knytter oss selv opp som en knute som løsnes. Instruktøren vil hjelpe den enkelte inn i stillingene ved behov, og noen ganger massere, stryke og strekke den enkelte i kroppens og stilingens retning for å få optimal effekt. Ved utfordringer som skader og smerter vil det også bli guidet i alternative stillinger for den som behøver det.

Stillingene som velges følger årstidene etter prinsippene i kinesisk medisin – 5 elementers teori. Der følges et eget årshjul hvor «jord elementet» er en sekvens som fungerer som en hvileperiode mellom de andre elementene. Eksempler på hvordan ting henger sammen:

  • Sommer element – Ild – hjerte/tynntarms meridianer – muskel under skulderblad/subskapularis, quadriceps/fremre lårmuskler og bukmuskler.
  • Høst element – metall – lunge/tykktarm meridianer – muskler rundt brystkassen og hamstrings/bakre lårmuskler
  • Vinter element – vann – nyre/blære meridianer – ryggstrekkerne, psoas og iliacus
  • Vår element – tre – lever/galleblære meridianer – skulder og brystmuskel Sensommer element – Jord – milt/mage meridianer – bryst og nakke muskler

 

Klassen avsluttes i den liggende stilling, Savasana, regnet som kanskje den viktigste og vanskeligste stillingen av alle. Der du ikke sovner av eller lar tankespinnet få tak, men der du er i observasjon av hva som skjer inne i egen kropp, når du ligger helt stille og slipper taket. Når du er tilstede bare for deg selv i stillhet. Hva skjer i sinnet, hva skjer i tanken, hva skjer i emosjonene, hva skjer i kroppen? Og alt som er i øyeblikket er helt ok, og så puster du med i det som dukker opp, og så slippes taket enda litt dypere.

I denne delen av klassen vil lydene og vibrasjonene fra Gongene støtte deg i prosessen så du kan slippe deg ned i matten og la deg flyte med. Når Gongene spilles skapes det en lyd med dype vibrasjoner som kan løse opp i fysiske, emosjonelle og mentale spenninger. Lydens vibrasjon kan på den måten ha en helende effekt på kropp, sjel og sinn.

Hvem passer Yin Yoga og Gong spa for?

Denne klassen passer for deg som trenger påfyll og tid til å roe ned. Her kan du ta imot og gi deg selv det du trenger i en ellers stresset og krevende hverdag. Du får løst opp i det som kjennes stramt og hardt. Har du ellers trening med styrke/kondisjon, kan dette være en kjærkommen time for å få flyt i kroppen slik at oksygen og næringsstoffer får bedre vilkår og når dit det trenger for å kunne yte enda bedre.

«Jeg har aldri følt meg så avslappet og rolig før. Dette var utrolig deilig.»

«Nå er jeg helt bortreis og kroppen føles helt myk.»

«Det kjennes som om kroppen er vekket på en ny og god måte, og så ble jeg varmere. Dette skal jeg unne meg oftere»

Tid: søndag 15. november kl. 18:30-20:30

Se flere

arrangementer

Yoga for Par

Settes opp vinteren 2021 Et kjærlighetsmøte er knyttet til vår evne til å være til stede i vårt hjerte og

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS