Gong- og lyd bad

Gongen skaper lyder med dype vibrasjoner som kan løse opp i fysiske, emosjonelle og mentale spenninger.

Gong- og lyd bad

Gongen skaper lyder med dype vibrasjoner som kan løse opp i fysiske, emosjonelle og mentale spenninger.
Påmelding:

Privat LydBad

Ta kontakt med med Karine Finne:

karine@yogahaven.no

Privat GongBad

Ta kontakt med Anne Siri Langelandsvik

annesiri@yogahaven.no

Gong- og lyd bad: det vibrerende univers

Den helbredende kraften fra lyd har vært en integrert del av menneskets sivilisasjon i tusenvis av år. Vi lever i et vibrerende univers der det ikke er noe som heter materie. Alt vi oppfatter; hører, ser og berører er ren energi. Inne i kjernen av alt som er, er det bittesmå, tette bunter med energi som vi kaller partikler som vibrerer i henhold til loven om skapelse.

Det grunnleggende prinsippet for lyd-terapi er resonansbegrepet (vibrasjonsfrekvensen til et objekt). Hele universet er i en tilstand av vibrasjoner. Dette inkluderer mennesker. Hvert organ, celle, bein, vev og væske i kroppen, også de elektromagnetiske feltene som omgir kroppen, har en vibrasjonsfrekvens. Hvis vi ikke resonerer med en del av oss selv eller omgivelsene våre, blir vi dissonante og kan bli syke. Vår sunne naturlig frekvens blir endret og vibrerer uten harmoni, og dermed skapes sykdom.

Lyd måles i form av frekvens eller hertz (hz).

I lydterapi tilføres helbredelsesfrekvenser de fysiske og subtile energifeltene rundt kroppen. Helbredende eller terapeutiske frekvenser og lyder kan komme via stemmen med bland annet vokal overtone-sang og/eller en rekke vakre musiske instrumenter som gonger, tibetanske syngeboller, kvartskrystallboller, trommer, fløyter, skrangler og stemmegafler mm.

Hvordan jobber en gong/lyd-terapeut?

Lyd-bad er et fantastisk naturlig supplement til mange andre typer terapi, og har kraft til å styrke og forsterke de helbredende effektene av massasje, reiki, soneterapi, yoga og mye annet.

En gong/lydterapeut bruker altså sin egen stemme og/eller musikk-instrumenter og verktøy for å gjenopprette balansen i kroppen. Disse instrumentene er kraftigere enn folk flest er klar over og opererer også på et mentalt, psykologisk og energisk nivå.

Det tar vanligvis ikke mer enn noen får minutter av behandlingen før kroppen naturlig begynner å vibrere med lydene. Ny vital energi får dermed strømme fritt og uanstrengt. Behandlingen med lyd kan ta fra 10 til 45 minutter. Kroppen stemmes som et instrument stemmes, og dermed kan kroppen vibrere i harmoni igjen.

Sinnet kan føles klart og stabil. Grunnleggende fred, harmoni og følelsen av trygghet og glede kommer tilbake. Vår intuisjon blir tydeligere og kreativiteten sterkere.

Dermed blir vi bedre i stand til å møte både hverdagsbekymringer og å kunne nyte alle livets øyeblikk.

Hva er Gong som terapi?

Når gongen spilles skapes det en lyd med dype vibrasjoner som kan løse opp i fysiske, emosjonelle og mentale spenninger. Gongen påvirker også hjernens bølgefrekvenser slik at du opplever å raskt komme inn i en tilstand av dyp meditasjon og hvile.

GongBad benytter seg av gongens kraftfulle egenskaper i kombinasjon med restorative yogaposisjoner, posisjoner som hjelper kroppen å slappe av. I tillegg benytter vi kanskje et mantra eller håndposisjon for å forsterke den terapeutiske effekten. Vi skreddersyr stillingen med tanke på det du ønsker å jobbe med eller åpne opp for. En eller flere gonger stilles opp relativt nærme kroppen og spilles mykt og følsomt slik at du kan tillate deg selv å være fullt tilstede i det som skjer i deg. Mange opplever for første gang den dypeste hvile. Andre opplever at traumer slipper taket, blokkeringer løses og man kommer til en tilstand av mer flyt og masse energi.

Hva er Lyd som terapi?

I LydBad brukes både instrumenter som gong og syngeboller og stemmen. Det kan også være hensiktsmessig å jobbe med stemme og uttrykk for å åpne opp Halschakra – senter for kommunikasjon, kreativitet og uttrykk, det å evne å lytte til og snakke fra hjertet. Rett og slett synge deg selv fri. Dette er en helt egen form for lydterapi hvor du som klient tar i bruk din egen stemme med god og dyp veiledning av lydterapeuten.

Hvordan kan gong- & lyd hjelpe deg?

Med lyd (vibrasjoner) frigjøres spenninger og blokkeringer i kropp og sinn. Dette leder deg til dyp avslapning der helbredelse av emosjonell smerte og arr blir mye enklere. Å frigjøre frykt og sorg, ensomhet og depresjon, og finne løsninger på emosjonelle problemer med andre, kan oppnås med lydterapi. Mange fysiske plager og smerter, muskel- og bindevevsproblemer, mobilitetsproblemer, samt tinnitus kan ha god effekt av lydterapi.

Frekvens og vibrasjon – effekt på hjernen

Hjernen består av milliarder av hjerneceller som kommuniserer på kryss og tvers. Kommunikasjonen skjer ved hjelp av signalmolekyler og elektriske impulser (hjernebølger). Hjernen er elektrisk aktiv, natt og dag, hele livet. Hjernebølgene kan registreres på en dataskjerm ved å sette elektroder på hode/kraniet. Denne målemetoden kalles elektroencefalografi (EEG). Hjernebølgene svinger med forskjellig hastighet (frekvens) avhengig av bevissthetstilstand, og den påvirker vår generelle tilstand. Vil du slappe av, er det alfa bølgene du ved hjelp av meditasjon kan få tak i. Når du må være fokusert og konsentrert er det beta 1 bølgene.

Privat timer er noe for alle og enhver, og du bestemmer selv hvordan og hvor ofte. Gong og lyd-terapi timene holdes i studio. Sjekk også ut våre populære GongBad!

Priser

Pris:

  • 1 time à 90 min. kr. 1 250,-
  • 5 timer (en à 90 min. + 4 à 60 min.) kr. 5 750,-
  • 10 timer (en à 90 min. + 9 à 60 min.) kr. 11 000,-
  • 20 timer (en à 90 min. + 19 à 60 min.) kr. 20 000,-

Klippene må brukes opp innen ett år.

Ta kontakt med oss for å avtale time:
For LydBad inkl. Gong Karine Finne: karine@yogahaven.no
For GongBad Anne Siri Langelandsvik: annesiri@yogahaven.no

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser