Svangerskapsmassasje

Massasjen er skånsom, fokuserer på mor, øker sirkulasjon og frigjør muskelspenninger.

Svangerskapsmassasje

Massasjen er skånsom, fokuserer på mor, øker sirkulasjon og frigjør muskelspenninger.
Påmelding:

Svangerskapsmassasje

For bestilling av time:

Ta kontakt >

Hva er Svangerskapsmassasje?

Massasjen er utviklet for vordende mødre. Det er mer skånsomt, fokuserer på moren, øker sirkulasjon og letter smerter i de vanlige områdene som plager gravide, mens man hele tiden er oppmerksom på områder og teknikker som er uegnet for gravide.

Mest brukt er skandinavisk massasje. Dette er en av de vanligste massasjeteknikkene, ofte kalt klassisk massasje. Teknikken skaper avslapning gjennom frigjøring av muskelspenninger.

Det er mer skånsomt enn dyp vevs massasje og bedre egnet for de som er interessert i avslapning og avspenning.

Denne massasjen kan løsne stramme muskler forårsaket av den belastningen svangerskapet er på kroppen. Under skandinavisk massasje, bruker terapeuten knaende, lange drag, dype sirkulære bevegelser, og passive leddbevegelser. Disse teknikkene er ment for å gi avslapning og øke blodgjennomstrømning og lymfedrenasje.

Siden denne massasjen utføres på bar hud på rygg, armer og ben, vil kunden bli bedt om å kle av seg og ligge på massasjebenken og dekke seg til med et laken og eventuelt et teppe. Det er opp til kunden om de vil kle av seg helt og det er helt akseptabelt å beholde undertøy på.

Under massasjen er det kun området som blir massert (rygg, armer og ben) som er avkledd, mens terapeuten jobber seg rundt på kroppen. Kundens behov bestemmer hvor mye av kroppen eller hvilke områder av kroppen som skal stå i fokus under hver seanse.

Avhengig av hvor langt moren er kommet i graviditeten og hvor komfortabel hun er, kan klienten tilbringe mesteparten eller hele økten liggende på siden med bruk av ekstra puter for å skape en god stilling. Noen fordeler med fødselsmassasje inkluderer:

 • Redusert angst
 • Reduserte symptomer for depresjon
 • Lindring av muskelsmerter og leddsmerter
 • Forbedrede utfall av fødselen og nyfødt helse
 • Humørregulering og bedret hjerte- og karhelse (som følge av hormonregulering under massasje)
 • Reduksjon av ødem eller hevelse i leddene
 • Mulig reduserte nervesmerter forårsaket av hevelse under graviditet
 • Redusert muskelspenning og hodepine
 • Forbedret oksygenering av bløtvev og muskler
 • Bedre søvn

Massasje anbefales ikke i første trimester for å unngå uventede komplikasjoner som kan oppstå ved å endre sirkulasjons- eller hormonnivået i svangerskapets mest sårbare trimester. Kvinner som nylig har opplevd blødning, sammentrekninger på forhånd eller har noen av følgende forhold, bør snakke med en lege før de får en massasje:

 • Graviditet med høy risiko
 • Svangerskapsrelatert hypertensjon
 • Opplever alvorlig hevelse, høyt blodtrykk eller plutselig, alvorlig hodepine
 • Relativt kort tid siden forrige fødsel

(Kilde: https://americanpregnancy.org/pregnancy-health/prenatal-massage/)

Siden gravide mødre trenger massasje (og sjelden unner seg det), er prisen nedsatte for å hjelpe mødre med å komme seg på massasjebordet.

Merk: Det er visse helsemessige forhold som ikke er egnet for alle massasjeteknikker. Helsegjennomgang vil bli tatt før din økt, slik at passende teknikker brukes eller unngås for hver enkelt klients sikkerhet.

Om Erin Koenig

Erin Koenig har praktisert massasje profesjonelt siden 2000, Reiki og andre healingteknikker siden 1995. Hennes praksis har fokusert på rehabilitering av skader, sportsmassasje og nevromuskulære teknikker. Hun har jobbet som terapeut ved mange idrettsarrangement, inkludert US Open Track and Field Championship ved Stanford University i 2001, og var offisielle massør for Cesar Gracie Fight Team (Jiu-Jitsu) fra Concord, CA fra 2004-2005.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser