Thai massasje

Fokuserer på skånsom muskelkompresjon og dyp strekking for å øke fleksibiliteten og for åpne å opp i leddene.

Thai massasje

Fokuserer på skånsom muskelkompresjon og dyp strekking for å øke fleksibiliteten og for åpne å opp i leddene.
Påmelding:

Thai massasje

For bestilling av time:

Ta kontakt >

Hva er Thai massasje?

Denne massasjen er ofte referert til som «passiv yoga» og kan utføres enten på en benk eller på gulvmatter. Økten fokuserer på skånsom muskelkompresjon og dyp strekking for å øke fleksibiliteten og for åpne opp i leddene.

I Thai massasje brukes en skånsom press- og strekketeknikk for å få hele kropppen til å slappe av. Dette er en healingøvelse som oppstod i India for 2500 – 7000 år siden.
I motsetning til andre massasjetimer, utføres denne timen med klienten fullt påkledd i komfortable treningsklær eller tilsvarende. Normalt utføres timen liggende på en gulvmatte, men det er mulig å utføre økten på en benk dersom klienten foretrekker dette. Terapeuten vil arbeide seg sakte gjennom klientens kropp med bruk av varierte strekkingsøvelser. Terapeuten vil utføre øvelsene med bruk av både hender, knær, ben og føtter for å hjelpe til med å få kroppen i de ulike stillingene.

En god måte å visualisere Thai massasje er å se for seg at noen arrangerer kroppen din inn i forskjellige yogastillinger, men med forsiktige muskelkompresjoner i tillegg. Thai massasje skal ikke forårsake smerte eller ubehag, og klienten gir beskjed til terapeuten umiddelbart om han/hun skulle oppleve noe av dette. Før øvelsen starter, vil terapeuten undersøke klientens helsehistorikk for å bekrefte at det ikke finnes noen skader eller kontraindikasjoner for Thai massasje for å sikre klientens helse og sikkerhet.

Thai massasje er basert på en antakelse om energilinjer, eller Sen. Den ble laget under troen på at det finnes forskjellige Sen, eller kanaler av energi i kroppen, ikke ulikt filosofien om meridianlinjer i tradisjonell kinesisk medisin. Sen korresponderer med forskjellige deler av kroppen, så som benstruktur, muskler, blod og nerver. Teorien indikerer at spente muskler forårsaker blokkeringer av forskjellige Sen som reduserer flyten av livsenergi, med påfølgende smerte, stivhet og sykdom.

Rent fysisk sett vil Thai massasje kunne fremme blod- og lymfesirkulasjon gjennom bruken av forsiktig strekking, som fyller kroppens vev med oksygen. Dette fremmer cellevekst, healing av vev- og hjertehelse. Økt sirkulasjon, strekking og passiv leddmobilitet kan også øke væskesirkulasjonen i leddene, eller synovialvæske, som reduserer friksjonen mellom leddene. Dette kan øke leddmobiliteten og øke rekkevidden på bevegelsene.

Siden Thai massasje bruker yoga aktige strekkinger, vil den forsiktige gradvise strekkingen øke klientens fleksibilitet over tid, noe som vil øke rekkevidden på kroppsbevegelsene. Strekkingen gjøres tilstrekkelig lenge til at bindevevet, eller fascia, kobler av og frigjør stramme mønstre. Økt fleksibilitet har vist seg å redusere risiko for skader blant idrettsutøvere, og at idrettsutøveres evne til å restituere seg etter trening øker.

Dette er en ideell massasje for yogaelever som ønsker å praktisere økt fleksibilitet, idrettsutøvere som sliter med strekkingsingevnen, eller for hvem som helst som har spenninger eller stivhet i kroppen. Avslapning kombinert med energigivende og styrkende effekter av Thai massasje kan hjelpe mange mennesker med å føle seg både mentalt og fysisk styrket.

Om Erin Koening

Erin Koenig har praktisert massasje profesjonelt siden 2000, Reiki og andre healingteknikker siden 1995. Hennes praksis har fokusert på rehabilitering av skader, sportsmassasje og nevromuskulære teknikker. Hun har jobbet som terapeut ved mange idrettsarrangement, inkludert US Open Track and Field Championship ved Stanford University i 2001, og var offisielle massør for Cesar Gracie Fight Team (Jiu-Jitsu) fra Concord, CA fra 2004-2005.

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser