I Bydel Nordre Aker er vi heldige! -om Frisklivssentralen og Recovery senteret og frivillighetsmidler til barn og unge!

Ubegrenset tilgang til Yoga & Pilates

Det er lett å melde seg inn, lett å holde praktis eller trening vedlike og lett å avslutte når du ønsker.

Hører du til i bydel Nordre Aker er du heldig – det tør vi å påstå!

Bydel Nordre Aker er opptatt av å ta vare på sine innbyggere og deres helse, både den fysiske og psykiske. I bydelen har vi et godt tilbud hos både Frisklivssentralen, Recovery senteret og mange private aktører som jobber for innbyggernes fysiske og psykiske helse! Bydelen satser også på samarbeid mellom de offentlige og private tilbudene, og har blant annet gitt YogaHaven frivillighetsmidler slik at vi kan tilby gratis yogakurs til barn og ungdommer i bydelen!

Frisklivssentralen er et kort-tids tilbud som går over 12 uker der du kan få oppfølging og tilbud innenfor ulike leveområder. Kanskje strever du med rus, eller trenger økonomisk veiledning, hatt en tøff periode i livet, ønsker inspirasjon og hjelp til bedre kosthold, slutte å røyke mm.

Recovery-senteret er nystartet og er i ferd med å bygge ut tilbudet sitt. De har mer fokus på psykisk helse og tilbyr/vil tilby både kurs, workshops og selvhjelpsgrupper innen psykisk helse.

Når 12-ukers perioden hos Frisklivssentralen er over, eller du kjenner det er tid for deg å ta et steg videre fra Recovery senteret, er det for mange naturlig å fortsette med de gode vanene et annet sted – og her kommer YogaHaven inn. Har du lyst til å fortsette med yoga eller skånsom styrketrening i form av pilates, så kom til oss! Vi har yoga for alle – fra MediYoga (medisinsk yoga) til mer kraftfull yoga (YogaFlow), egne introkurs i Yoga og Pilates, samt kurs for deg som ønsker å bruke yoga som verktøy i forbindelse med stress, utbrenthet, hodepine og søvn.

Frisklivssentralen

Selv om det er pålagt alle bydeler og kommuner å ha en Frisklivssentral er ikke nødvendigvis tilbudet så godt alle steder. Det er det her i vår bydel! Frisklivssentralen er en kommunal forebyggende helsetjeneste som gir støtte til å endre levevaner og mestre helseutfordringer. Målet er å fremme fysisk og psykisk helse og forebygge eller begrense utvikling av sykdom. De legger vekt på en helhetlig tilnærming og å styrke fysiske, mentale og sosiale ressurser for helse, endring og mestring. Frisklivssentralen holder til på Tåsen, Maridalsveien 292, og tilbyr rask hjelp og oppfølging:

  • Strukturert oppfølgingstilbud over 12 uker innenfor levevaneområdene fysisk aktivitet, kosthold, søvn, tobakk/annen avhengighet og psykisk helse
  • Frisklivsperioden starter og avsluttes med en helsesamtale. Vi hjelper deg med å sette konkrete mål og gir deg støtte til å gjennomføre det du har planlagt
  • Frisklivstrening to ganger i uka, styrke og kondisjon
  • Jevnlige kurs i kosthold, søvn og tobakksslutt
  • Kurs i mestring av depresjon og mestring av belastning i samarbeid med Rask Psykisk Helsehjelp

Alle over 16 år som bor i bydel Nordre Aker og som har behov for støtte til å endre levevaner på grunn av økt risiko for sykdom, eller som allerede har utviklet sykdom. Man trenger ikke å ha en diagnose eller være syk for å delta. Snakk med fastlegen din, annet helsepersonell, eller NAV for å få en frisklivsresept (henvisning til frisklivssentralen).

Les mer om tilbudet og ta kontakt med dem: Frisklivssentralen Bydel Nordre Aker.

Recovery senteret

Recoverysenteret i Nordre Aker (tidligere Vinkelen aktivitetshus, Vinkelveien 7 C) er et nytt tilbud i bydelen. 3.dje mai er det offisiell åpning, men de har allerede et tilbud gående, bare sjekk hjemmesiden.

Recovery senteret tilbyr grupper, kurs og aktiviteter som understøtter psykisk helse. Recovery handler om å leve et tilfredsstillende, håpefullt, aktivt og deltakende liv, selv om det er tider med belastninger og livsutfordringer.

Senteret skal også gi mulighet for erfaringsutveksling og øke vår felles kunnskap om psykisk helse og det å leve tilfredsstillende og håpefulle liv. Stedet er åpent for alle bydelens innbyggere og ønsker å legge til rett for gode møter og åpen dialog på tvers av skillelinjer. Hit kan man komme enten man gjør det for sin egen psykiske helses skyld, i kraft av å være pårørende, medborger og medmenneske, eller ansatt kommunalt eller privat og med et ønske om å lære mer om det å arbeide recoverystøttende.

Tilbud

Tilbudene vil strekke seg fra åpne grupper i blant annet mindfulness og yoga – til ulike mestringskurs og workshops om for eksempel egen recoveryprosess – samt videre til mer varige og faste grupper, deriblant selvhjelpsgrupper, musikkterapi og psykoterapi.

Les mer om tilbudet og ta kontakt med dem: Recovery senteret Bydel Nordre Aker.

 

Gratis barne- og ungdomsyoga for barn/unge i bydelen

YogaHaven har et sterkt ønske om å bidra i bydelen vår og da det ble mulig å søke om midler til barn og unge for å styrke deres psykiske helse, var vi raskt på ballen. Vi vet hvor godt yoga gjør for kropp og sjel og har lang erfaring i å undervise yoga for barn og ungdommer. Vi underviser en yogaform som er basert på forskning; MediYoga. Denne yogaformen er tilpasset de ulike aldersgruppene og deres fysiske, emosjonelle og hormonelle utvikling, og yogaen er like opptatt av det fysiske som det mentale og ikke minst hvilen. En typisk yogaklasse vil begynne med skjønne pusteøvelser som følges av yogaøvelser tilpasset gruppen. Til slutt er det meditasjon, gjerne i form av sang, og hvile.

Vet du hva det første ungdommene spør om når de kommer til klasse? Vi skal vel ha hvile og avspenning i dag? 

Det er også viktig for oss at alle skal ha mulighet til å delta, og med de siste to års pandemi har dette blitt enda viktigere. Det rapporteres stadig at mange barn og unge sliter psykisk, mange har sluttet med fritidsaktivitetene de drev  med før pandemien, foreldre har mistet jobben eller vært/er permitterte og strever økonomisk, og ikke minst er det viktig at man som barn og ung ikke opplever å bli stigmatisert. Derfor er det så fint å kunne tilby gratis Barne- og Ungdomsyoga til ALLE i bydelen.

Meld ditt barn/ungdom på Barneyoga (4.-7. klasse)eller Ungdomsyoga – bruk rabatt-koden KURS ved påmelding for å få det gratis.

 

Takknemlig hilsen YogaHaven!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser