Elsker du nye begynnelser, eller er det tøft å komme i gang igjen?

Ubegrenset tilgang til Yoga & Pilates

Det er lett å melde seg inn, lett å holde praktis eller trening vedlike og lett å avslutte når du ønsker.

Jeg elsker nye begynnelser!  Derfor er jeg alltid på mitt mest kreative og engasjerte i slutten av august og i begynnelsen av januar når det nye semesteret starter opp igjen etter ferien. Og nå er det virkelig tid for en ny begynnelse, eller hva?

Motivasjon

Det gir stor motivasjon, ikke bare for meg men også mine kolleger, å møte elevene våre igjen, både i klassene og en til en. Det har vært en tøff tid for de aller, aller fleste. Dere deler og forteller om mange ulike bekymringer i denne tiden som har vært, mye ensomhet, tøft å ha hjemmekontor, tøft å være fysisk på jobb der man har stått i langvarig stress og press. Mange deler også at det er først nå de begynner å merke det, at kroppen og hodet er slitne…. Pusten sitter høyt i brystkassa, spenninger og vondter sitter i kroppen, kolleger eller en selv som ender opp i sykemelding. Noen har også hatt corona, og kjenner det fremdeles i pusten, andre strevde med pusten i mange måneder før det slapp. Det er ikke så rart du har det sånn. Det er ikke så rart vi er mange som først nå kjenner hvordan det siste 1,5 året har påvirket oss.

Vi som driver YogaHaven kjenner det også, at det jammen har krevd sin kvinne og mann, dette her. Hvis du har lest bloggen vår om Stress & Utbrenthet, vet du at det ikke er så lett å kjenne hvor tøft det egentlig er når du står under langvarig stress og press. Kroppen er så tilpasningsdyktig og justerer opp aktiveringsnivå (gjennom nervesystemet og hormonsystemet) akkurat nok hele tiden, til at du kan fortsette å stå i presset. Det er ofte først når presset roer seg og aktiveringen synker at vi begynner å kjenne hvor slitne og utkjørte vi faktisk er. Så hvis sommer-ferien din ikke ble helt tipp, topp med masse energi og du ikke kjenner deg helt uthvilt enda, så sier det noe om hvor mye press du har stått i. Det er ikke så rart du fremdeles er nede.

Forskning

Visste du at forskning på skam* viser at det bygger din indre styrke og motstandskraft å si til deg selv (når du har det vanskelig): «det er ikke så rart jeg er sliten. Det har vært en tøff tid. Jeg er ikke alene, mange andre har det også slik.»

*Brene Brown, fra boken Gifts of imperfection

Kom i gang igjen

Du vil ikke stå alene om å komme i gang igjen. Vi deler gjerne våre verktøy som vi både selv har erfart funker og som forskning viser funker.

  • Trenger du litt ekstra hvile og roe ned kropp og et sinn?  Bli med på Hvilende YinYoga og MediYoga.
  • Trenger du å komme i gang med styrketrening og få fart på kroppen? Bli med på YogaFlow, VinyasaFlow, HathaYoga og Pilates!
  • Føler du deg veldig trang i brystet og at du har liten puste-kapasitet? Prøv Pilates og/eller MediYoga, her «jobber» vi nemlig mye med pusten.
  • Skulle du være helt på felgen og sykemeldt begynner kurset MediYoga ved Stress&Utbrenthet med Frida mandag 6. september kl. 12:15. Det har vært redningen for mange av oss.

Du har kraften i deg!

Vi trenger å øve på å være snille med oss selv og gi oss selv omtanke og aksept for at det har vært tøft, og huske at vi har alle vært i en tilsvarende båt. Og det er jo ikke sikkert du er som meg og elsker nye begynnelser. Kanskje du syns det er tøft å dra deg selv i gang igjen. Uansett, DU har kraften til endring i deg! Fokuser på det du er takknemlig for og hva du ønsker å bidra med fremover! Få med deg en venn ut på tur, eller på yoga, lag en avtale, kom i gang i dag! Begynn å leve det livet du har lyst på og som du fortjener!

Ta vare! 

Hilsen Anne Siri, medeier i YogaHaven

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.

YogaHaven AS
© 2022 Yogahaven - Levert av Weinvent

Bli medlem

Få ubegrenset tilgang til alle klasser