GongBad

La deg flyte med av gongens vibrasjoner og oppleve dyp ro, balanse og velvære.

GongBad

La deg flyte med av gongens vibrasjoner og oppleve dyp ro, balanse og velvære.

Hva er GongBad?

GongBad er en meditativ konsert med ulike lyder, overtoner og vibrasjoner fra instrumenter som er designet for å åpne energistrømmene i vårt system, stilne sinnet, gi stabilitet og dyp indre balanse. Gongenes kraftfulle vibrasjoner tar deg bortenfor tanker og inn i en dyp meditativ tilstand. I denne dype meditative tilstand kan fysiske og følelsesmessige blokkeringer løses opp og frigjøres.

De fleste opplever at tid og rom forsvinner, at kroppen re-settes og lades, og sinnet stilner helt. Gong gir en dyp form for avspenning og meditasjon. Etterpå er du fylt av glede, harmoni, tilstedeværelse og ro.

Gongen sies å være lyden av universet

Hva skjer under et GongBad?

Under et GongBad spilles det på Gonger i ulike størrelser og typer, syngeboller, krystallboller, tromme, Koshi-klokker, Sansula, sang mm. Gong er i tusener av år benyttet som meditativt instrument i Asia (India, Tyrkia, Kina, Tibet, Bhutan, Nepal osv.). I nyere tid har sølvsmeder og andre instrumentmakere utviklet Gong som instrument, og det finnes nå flere hundre ulike gongtyper, også Norrøne.

Vi anbefaler at du ligger på en matte med teppe over deg, gjerne med pute under hodet og eventuelt knær, og med øyenpute over øynene. Dette hjelper deg til dypere hvile og til å rette blikket innover og holde fokus i deg selv.

GongBadet innledes med inntoning fra Gongmesteren, og deretter blir du ledet inn i avspenning slik at du kan gi deg hen til matten og lydopplevelsen. Ønsker du heller å sitte, kan du gjøre det.

Et GongBad er som å gå en fjelltur med flere topper. Den første toppen er lett, Gongen spilles opp akkurat nok til at du kan kjenne vibrasjonene i kroppen og gi slipp på de første spenningene. Den neste toppen er litt kraftigere og du ledes til et nytt nivå av frigjøring av spenninger og dypere avspenning. Det vil være minst tre topper i løpet av et GongBad. Mellom hver topp vil du få lytte til og nyte andre instrumenter og ligge i stillhet. GongBadet avsluttes alltid med en lengre stillhet. Spesielt i det øyeblikket da stillhet inntrer, når lyden av Gong stopper, får du som lytter muligheten til å oppleve enhet (oneness) i stillheten hvor det som er sant/reelt er lettere å oppdage enn det som er forestilt/tenkt. Det er i stillheten kropp og sinn integrerer opplevelsen av innsikt.

Stillhet er mangelvare i dagens samfunn, vi overbelastes av inntrykk hele tiden, og mange synes det er vanskelig å få til meditasjon. Lyden fra Gong er en av de mest kraftfulle verktøy som finnes for å stilne sinnet. Ett slag på Gongen kan produsere opp til 12 overtoner. Når Gongen spilles vil det derfor dannes en symfoni av ulike overtoner og vibrasjoner. Hjernen vår er slik at den gjerne vil kategorisere og forstå hvor blant annet lyder kommer fra. En godt spilt Gong vil derfor gi hjernen så mange inntrykk at hjernen til slutt «gir opp» og går i stillhet. Gongen virker på alle nivåer av vårt system, og kan hele og transformere. Når Gongen spilles skapes det en lyd med dype vibrasjoner som kan løse opp i fysiske, emosjonelle og mentale spenninger. Gongen påvirker også hjernens bølgefrekvenser slik at du opplever å raskt komme inn i en tilstand av dyp meditasjon og hvile.

Fra det rent fysiske, til det emosjonelle og spirituelle kan lyden av Gong fremme en positiv endring i lytteren. I tillegg til yogier, yogalærere og musikere bruker leger, musikk-terapeuter, psykoterapeuter og forskere gongen til healing.

Lyden av Gong kan hjelpe lytteren til å gi slipp på ulike emosjoner, spesielt de første gangene en Gong lyttes til. Det er ikke uvanlig å le og gråte, eller kjenne sterk bevegelse av kjærlighet og bliss, eller forbigående tilstander av ubehag som frykt. Dette er en del av den emosjonelle rengjøringen/reorganiseringen. Gradvis trår de ulike fysiske spenningene og emosjonelle tilstandene til side, tankene stilner og en generell følelse av velvære oppleves. Fra dette rolige og nøytrale emosjonelle senteret er det lettere å oppleve det meditative sinnet.

Du kan følge lyden av Gongen etterhvert som den integreres igjennom deg. Fra den rent fysiske opplevelsen av lyd gjennom den fysiske kroppen hvor de sterke lydbølgene stimulerer dermatomene i hudens overflate, til bevegelsen av energi gjennom nadiene (energibanene). Videre til synkroniseringen av den emosjonelle tilstanden i sinnet som leder til intuitiv innsikt og på den måten legger til rette for å oppleve «bliss» (en tilstand fylt med glede og harmoni).

Etter et GongBad vil du oppleve dyp ro, balanse og velvære. Det er litt som å ta en pille som virker i flere dager.

La deg flyte med av Gongens vibrasjoner, tillat tonene å trenge igjennom deg, og la deg synke inn i en dyp meditativ tilstand. Det er helt fantastisk.

«Happiness has arrived» er utrykket folk gjerne bruker etter at de har deltatt på Gongbad.

Våre GongBad er veldig populære og mange kommer igjen og igjen. Opplevelsene er like ulike som de som deltar – noen føler de har vært på reise i rommet, andre har aldri hvilt så dypt før, noen har plutselig forstått en drøm som har kommet tilbake med jevne mellomrom. En ung jente sa en gang; «jeg følte jeg løp rundt og danset på en gul blomstereng».

Velkommen til Gongbad med en av våre dyktige Gongmestere.

Flere klasser innen

yoga, pilates & Gongmeditasjon

MediYoga for deg med ME

MediYoga for deg med mild-moderat ME Vi tilbyr tilrettelagte MediYoga kurs for deg med mild-moderat ME. Erfaringene så langt fra

MediYoga hos YogaHaven

MediYoga

MediYoga (medisinsk yoga) er en rolig og enkel yogaform. Med pusteøvelser, rolige bevegelser i takt med pusten, meditasjon og hvile reduseres stress, smerter og spenninger. Resultatet er mykere kropp og fredfullt sinn.

Pilates hos YogaHaven

Pilates

Pilates gir en sterk, gjennomtrent kropp innenfra!

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS