MediYoga

MediYoga (medisinsk yoga) er en rolig og enkel yogaform. Med pusteøvelser, rolige bevegelser i takt med pusten, meditasjon og hvile reduseres stress, smerter og spenninger. Resultatet er mykere kropp og fredfullt sinn.

MediYoga

MediYoga (medisinsk yoga) er en rolig og enkel yogaform. Med pusteøvelser, rolige bevegelser i takt med pusten, meditasjon og hvile reduseres stress, smerter og spenninger. Resultatet er mykere kropp og fredfullt sinn.

MediYoga (medisinsk yoga) er en rolig og skånsom form for yoga som er testet i studier for å trygt kunne utføres av de fleste- og særlig for deg med noen helsemessige utfordringer.

Et enkelt og effektivt verktøy for stressreduksjon!

Ønsker du deg en fredfull og enkel treningsform som kan hjelpe deg å redusere effektene av for mye stress? Mange i dag lever med et høyt stressnivå, enten det kommer av livssituasjon eller fysiske utfordringer. Effekten av for mye stress kjennes godt i kropp og sinn. Rastløshet, slitenhet, dårlig søvn, nedsatt konsentrasjon, spente muskler, smerter, stivhet, dårlig fordøyelse, uro mm. En ukentlig dose med MediYoga kan være en god investering; både studier og erfaring fra våre mange hundre elever viser at MediYoga kan gi bedre søvn, mindre stress, mindre smerter og mer ro. Du kan lese mer om forskningen på MediYoga her: https://no.mediyoga.com/forskning/

Dette kvalitetsstempelet har ført til at MediYoga benyttes i helsevesenet i stadig større grad. Blant annet tilbys MediYoga ved en rekke sykehus og helseinstitusjoner både i Norge, Sverige, Danmark og USA som et supplement i rehabilitering og forebygging av flere sykdomstilstander. Du kan lese mer om forskningen som er publisert om MediYoga her.

«Flere studier viser at yogaprogram utarbeidet av MediYoga kan hjelpe hjertepasienter i rehabiliteringen, og at det kan gi positive effekter ved stress, høyt blodtrykk og ryggsmerter.» mediyoga.no

En deilig enkel yoga, som du kan utføre på stol om nødvendig, og som byr på en god variasjon av programmer. Alt fra veldig korte, rolige programmer til litt mer aktive, fysiske programmer- men alltid med fokus på rolige bevegelser i takt med pusten. Alltid med like stort fokus på ro og konsentrasjon, oppmerksomt nærvær og vennlighet til egen kropp. I tillegg har vi også spesialklasser med ekstra fokus innen tema som mange ønsker å optimalisere: graviditet, stress og søvn. Vi har også egne klasser med spesiell tilrettelegging for deg med ME.

Hvem kan delta på MediYoga?

Er du redd du er for gammel, stiv, eller uerfaren til å delta på yoga? Du er ikke alene! Mange som kommer til oss tror at de er for stive eller gamle til å begynne med yoga. Det kunne ikke vært mer feil! MediYoga er laget nettopp for at også de som har noen helsemessige utfordringer kan delta. Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne.

Til vårt studio kommer deltakere i alle aldre for å prøve MediYoga- felles for mange av våre kunder er at de ønsker en yogaform som er enkel, som kan gi bedre bevegelighet og sirkulasjon i kroppen og mer ro i sinnet- uten at det blir for avansert fysisk.

Veldig mange finner veien til MediYoga fordi de ønsker å finne ro og overskudd under eller etter en krevende periode i livet. Flere er også henvist fra lege, fysioterapeut eller psykolog, for å styrke og balansere kroppens egne ressurser.

Kundeuttalelse:

«MediYoga har gitt fordypning og gode konkrete verktøy som jeg kjenner effekten av både fysisk, mentalt og emosjonelt. Jeg opplever større fleksibilitet i kroppen og mindre stivhet, spesielt i hofter og ben.»

Hva er spesielt med MediYoga?

Spesielt for MediYoga er at det er en moderne yogaform som er utviklet i samarbeid med helsevesenet og det er gjort studier for å måle effekt av programmene man utfører. Det er rolig og enkelt, og undervises i fastsatte programmer for å sikre kvalitet og effekt. Alle MediYogaprogrammene inneholder pust, rolige bevegelser, guidet avspenning og meditasjon. Unikt for MediYoga er at alle instruktører og lærere har helsefaglig kompetanse og forstår yogaen ut ifra et medisinsk perspektiv. Hos oss møter du erfarne MediYoga lærere, alle med fordypning innen forskjellige spesialområder av MediYoga. Vi er 3 MediYoga terapeuter hos oss og flere MediYoga instruktører. Som terapeut har læreren over 1000 timers utdanning innen MediYoga i tillegg til sin medisinskfaglige utdanning og ekspertise. I tillegg har alle personlig erfaring med yoga som verktøy for bedre helse. Her er du i trygge hender!

Kundeuttalelse:

«Kursleder er varm, god, høy integritet. Ga rom og aksept for hvile»

«Kursleder skaper en varm, vennlig, rommende, velmenende atmosfære det er godt for meg å være i, hvile i og vokse i som meg.»

 

Kundeerfaringer:

 • Mer bevegelighet i muskler og ledd
 • Mindre smerter
 • Bedre søvn
 • Bedre pust
 • Mer energi
 • Mindre stress
 • Bedre fokus
 • Mindre reaktiv- står mer stødig i krevende situasjoner
 • Dypere selvforståelse
 • Dyp ro og hvile
 • Rom og aksept for hvile

 

 Hva skjer i en MediYoga klasse?

I løpet av en MediYogaklasse vil du undervises i pusteøvelser, bevegelse i takt med pusten, håndstillinger, hvile og meditasjon. Øvelsene er enkle, og kan utføres på stol ved behov.

Men, ikke tro på alt vi sier, prøv selv!

Gjør øvelsen Ryggvridning med Helene, en vanlig øvelse i MediYoga som mykere opp i ryggsøylen, øker bevegeligheten i brystet, åpner for bedre pust og balanserer energiflyten i området rundt hjertet, armer og rygg. Nb- øvelsen gjøres mykt og skånsomt, og skal ikke gjøre vondt noe sted.  Takk til våre strikkvenner i Pickles for video!

Stive skuldre? Prøv denne enkle øvelsen Med Frida for bedre bevegelighet og økt sirkulasjon i skuldre og muskler og bindevev rundt skulderbladene og skulderleddet.

 

Hvorfor MediYoga?

Ved hjelp av pust og rolig bevegelse aktiveres den parasympatiske delen av nervesystemet. Når kroppen på denne måten reguleres til hvilemodus, vil sirkulasjon til hud, fordøyelsesorganene, slimhinner osv prioriteres, slik at kroppen kan restaurere og fornye, stram muskulatur og bindevev slipper opp spenninger og både kropp og sinn kobles ut av «stress modus». Tankene blir roligere. Å være i ro, kjenne etter hvordan det oppleves i kroppen, gi kroppen tid og tillit er for mange i dag uvant, men en treningssak som man ganske raskt merker god effekt av.

«When you own your breath, nobody can steal your peace”

 

Kundeuttalelse:
«Jeg har fått gode verktøy for å møte og håndtere antydning til uro og stress i ulike situasjoner.»

Vi byr på en veiledning av det Lange Dype Åndedraget her: https://youtu.be/tsh-FOgrpmk

Meditasjon i seg selv er et godt verktøy for å redusere stress, styrke konsentrasjon, klarne tankene, økt bevissthet, bedre søvn og mindre smerter. Som en del av et yogaprogram kan meditasjonen gi en enda dypere effekt av yogapraksisen. Det finnes hundrevis av forskjellige meditasjoner, og du vil lære mange forskjellige i løpet av våre MediYoga kurs. Rett og slett fordi vi alle er forskjellige og har forskjellige behov og preferanser, og det finnes så mange gode teknikker! I løpet av ett yogakurs vil du derfor lære deg flere- gode verktøy som du så har med deg i din egen yogaverktøykasse til bruk når du måtte ha behov.

Kundeuttalelse:
«MediYogapraksisen har vært et frirom for egenomsorg og for å bygge meg opp og gjøre meg styrket til å utfolde meg sterkere i livet mitt.»

Denne holistiske yogaen bygger på flere tusen år gammel kunnskap om hvordan vi henger sammen. I yogisk perspektiv er vi energivesener i en fysisk kropp, der all uhelse stammer fra nedsatt flyt av energi. Energiflyten påvirkes av opplevelser og hendelser, og vi opplever alle ubalanse i denne flyten i løpet av livet. Med enkle bevegelser kombinert med fokus og pust, stimulerer vi med yogaen flyten av denne energien, slik at kroppen selv kan justere seg og komme i bedre balanse. Kroppen har jo en fantastisk evne til å reparere seg selv, og yogaen er designet for å støtte deg til å fungere så godt som du kan, med den kroppen du har.

Helhetlig yoga ivaretar, stimulerer og balanserer hele deg; både kropp, sinn, følelser og sjel!

Fotocred: Pickles

 

Flere klasser innen

yoga, pilates & Gongmeditasjon

MediYoga for deg med ME

MediYoga for deg med mild-moderat ME Vi tilbyr tilrettelagte MediYoga kurs for deg med mild-moderat ME. Erfaringene så langt fra

Pilates hos YogaHaven

Pilates

Pilates gir en sterk, gjennomtrent kropp innenfra!

YinYoga hos YogaHaven - Se timeplan og booking

YinYoga

Yinyoga kjennetegnes av passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og bevisst tilstedeværelse.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS