MediYoga

MediYoga (medisinsk yoga) er en terapeutisk og helhetlig yogaform som passer for alle.

MediYoga

MediYoga (medisinsk yoga) er en terapeutisk og helhetlig yogaform som passer for alle.

Hva er MediYoga?

MediYoga (medisinsk yoga) er en rolig og skånsom form for yoga som er nøye utprøvet og testet i studier for å trygt kunne passe for alle. En deilig enkel yoga, som du kan utføre på stol om nødvendig, og som byr på en god variasjon av programmer. Alt fra veldig korte, rolige programmer til litt mer aktive, fysiske programmer- men alltid med fokus på rolige bevegelser i takt med pusten. Alltid med like stort fokus på ro og konsentrasjon, oppmerksomt nærvær og vennlighet til egen kropp. Alle øvelsene gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet og evne. Forskning viser en rekke helsemessige fordeler med denne typen yoga, både i forhold til stress, ryggplager, hjertelidelser, søvn, og smertetilstander med mer. MediYoga er generelt et fantastisk enkelt og effektivt verktøy for å redusere stress i dagens travle samfunn. Med enkle, rolige yogaøvelser og pusteteknikker, dyp avspenning og meditasjon blir kroppens funksjoner balansert. Både fysisk, emosjonelt og mentalt.

Unikt for MediYoga er at alle instruktører og lærere har helsefaglig kompetanse og forstår yogaen ut ifra et medisinsk perspektiv. Hos oss møter du 3 erfarne MediYoga lærere, alle med fordypning innen forskjellige spesialområder av MediYoga. Alle våre lærere er MediYoga terapeuter. Det betyr at lærerne du møter hos oss har over 1000 timers utdanning innen MediYoga i tillegg til sin medisinskfaglige utdanning og ekspertise. I tillegg har alle personlig erfaring med yoga som verktøy for bedre helse. Her er du i veldig trygge hender!

 

Hvem passer MediYoga for?

Til vårt studio kommer deltakere i alle aldre for å prøve MediYoga- felles for mange av våre kunder er at de ønsker en yogaform som er enkel, som kan gi bedre bevegelighet og sirkulasjon i kroppen og mer ro i sinnet- uten at det blir for avansert fysisk. Veldig mange finner veien til MediYoga fordi de ønsker å finne ro og overskudd under eller etter en krevende periode i livet. Flere er også henvist fra lege, fysioterapeut eller psykolog, for å styrke og balansere kroppens egne ressurser. MediYoga står godt på egne ben som en helhetlig treningsform for de som er friske, og er også en bro mellom yoga og helsevesen for de som er i en periode i livet med helsemessige utfordringer. Hos oss har vi derfor valgt å tilby både en ekstra rolig klasse og en «åpen» klasse, slik at våre kunder skal kunne finne en klasse som passer for seg. I tillegg har også spesialklasser med ekstra fokus innen tema som mange ønsker å optimalisere- som graviditet, stress og søvn.

 • Rolig MediYoga: i denne timen vil du lære alle grunnelementene i MediYoga. Du vil lære hvordan du kan tilpasse øvelsene i forhold til dine behov, slik at du kan ta hensyn til skader/sykdom. Du vil få jobbe med alle de 3 startpakkene i MediYoga. Det er disse 3 yogaprogrammene som alltid benyttes når det forskes på MediYoga, og disse programmene har vist svært gode resultater ved blant annet stress, ryggsmerter, søvn, blodtrykk og hjerteflimmer.
 • MediYoga: For deg som har litt erfaring og ønsker å gå litt videre i din yoga praksis, med nye programmer. Alle MediYogas programmer er satt sammen yogaterapeutisk, for å få gitt ønsket effekt. I denne timen vil læreren gjerne sette et tema/intensjon for semesteret, slik at du gjennom disse kursene vil kunne få en dypere/ny forståelse av hvordan du henger sammen.
 • MediYoga Gongterapi:
  I dette kurset gjør vi terapeutiske MediYoga programmer sammen med Gong med fokus på nervesystemet og chakrasystemet. Du vil kunne oppleve mer ro, dyp tilstedeværelse og hvile. Vi bruker Gongen som hjelpemiddel ikke bare under avspenning, men også under ulike øvelser og/eller i pusteøvelser og meditasjon. Dette gir dyp, terapeutisk effekt på kropp og sinn.

 

Hva skjer i en MediYoga klasse?

Vi tilbyr flere MediYoga klasser hos oss med litt forskjellig fokus- helt fra de helt korte, veldig rolige klassene til mer fysisk aktive klasser. Du vil uansett alltid gjøre de samme elementene, selv om fokuset og selve bevegelsene kan være forskjellige.

I løpet av en MediYogaklasse vil du alltid guides gjennom pusteøvelser, bevegelse i takt med pusten, håndstillinger, hvile og meditasjon. Alle disse elementene er like viktige, men pusten spiller en overordnet rolle som den viktigste kroppsfunksjonen vi har. Pusten er knyttet til hvordan vi har det både fysisk og følelsesmessig, og ved å bevisst påvirke pusten kan vi direkte påvirke hvordan vi har det, og dermed også påvirke vår balanse i både kropp og sinn. Derfor kan absolutt alle gjøre MediYoga- hvis du kan puste, kan du gjøre MediYoga! Å bevege seg rolig i takt med pusten har en beroligende effekt, og stimulerer den delen av nervesystemet som står for ro, hvile, fordøyelse, ettertanke, søvn; den parasympatiske delen av det autonome nervesystemet. Nivået av stresshormoner senkes. Når kroppen på denne måten reguleres til hvilemodus, vil sirkulasjon til hud, fordøyelsesorganene, slimhinner osv prioriteres, slik at kroppen kan restaurere og fornye, stram muskulatur og bindevev slipper opp spenninger og både kropp og sinn kobles ut av «stress modus». Tankene blir roligere. Hvilen mellom øvelsene og etter MediYoga programmet er viktig for å gi kroppen tid til å integrere effekten, og for mange av oss har det å hvile blitt et moment vi faktisk behøver å trene på! Å være i ro, kjenne etter hvordan det oppleves i kroppen, gi kroppen tid og tillit er for mange i dag uvant, men en treningssak som man ganske raskt merker god effekt av. Når man tar med seg denne egenskapen inn i sin hverdag, oppdager mange at man blir mer oppmerksom på kroppens signaler og kan ta bedre valg for seg selv og sin helse. I løpet av programmet vil du også guides til å holde fokus- å være bevisst på hvor du til enhver tid har ditt blikk, dine hender, dine tanker. Disse yogiske teknikkene trener ditt fokus, og i yogisk perspektiv vil de også påvirke din energiflyt. Meditasjon i seg selv er et godt verktøy for å redusere stress, styrke konsentrasjon, klarne tankene, økt bevissthet, bedre søvn og mindre smerter. Som en del av et yogaprogram gir meditasjonen en enda dypere effekt av yogapraksisen. Det finnes hundrevis av forskjellige meditasjoner, og du vil lære mange forskjellige i løpet av våre MediYoga kurs. Rett og slett fordi vi alle er forskjellige og har forskjellige behov og preferanser, og det finnes så mange gode teknikker! I løpet av ett yogakurs vil du derfor lære deg flere- gode verktøy som du så har med deg i din egen yogaverktøykasse til bruk når du måtte ha behov.

Flere av yogaprogrammene er testet i helsevesenet og viser gode resultater på en rekke helsetilstander. Dette kvalitetsstempelet har ført til at MediYoga benyttes i helsevesenet i stadig større grad. Blant annet tilbys MediYoga ved en rekke sykehus og helseinstitusjoner både i Norge, Sverige, Danmark og USA som et supplement i rehabilitering og forebygging av flere sykdomstilstander. Du kan lese mer om forskningen som er publisert om MediYoga her.

Det beste med MediYoga er at yogaøvelsene er forholdsvis enkle, og tilpasses ditt behov. Ingenting skal gjøre vondt, og du skal ikke prestere noe som helst. Med MediYoga trener du både kropp og sinn, bevegelse og hvile, oppmerksomhet og nærvær. Vi elsker at det er så enkelt- men samtidig så dypt og komplekst! Denne holistiske yogaen bygger på flere tusen år gammel kunnskap om hvordan vi henger sammen. I yogisk perspektiv er vi energivesener i en fysisk kropp, der all uhelse stammer fra nedsatt flyt av energi. Energiflyten påvirkes av opplevelser og hendelser, og vi opplever alle ubalanse i denne flyten i løpet av livet. Med enkle bevegelser kombinert med fokus og pust, stimulerer vi med yogaen flyten av denne energien, slik at kroppen selv kan justere seg og komme i bedre balanse. Kroppen har jo en fantastisk evne til å reparere seg selv, og yogaen er designet for å støtte deg til å fungere så godt som du kan, med den kroppen du har.

Helhetlig yoga ivaretar, stimulerer og balanserer hele deg, både kropp, sinn, følelser og sjel.

 

Kundeerfaringer:

 • Mer bevegelighet i muskler og ledd
 • Mindre smerter
 • Bedre søvn
 • Bedre pust
 • Mer energi
 • Mindre stress
 • Bedre fokus
 • Mindre reaktiv- står mer stødig i krevende situasjoner
 • Dypere selvforståelse

 

Fotocred: Pickles

Flere klasser innen

yoga, pilates & Gongmeditasjon
Pilates hos YogaHaven

Pilates

Pilates gir en sterk, gjennomtrent kropp innenfra!

YinYoga hos YogaHaven - Se timeplan og booking

YinYoga

Yinyoga kjennetegnes av passive øvelser med en lett myk strekk, utført i stillhet og bevisst tilstedeværelse.

Yogaflow hos YogaHaven

Yogaflow

Øvelsene blir satt sammen til rolige flytsekvenser der bevegelse følger pusten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS