Dynamisk yoga

– en fysisk time med rolig tempo

Dynamisk yoga

– en fysisk time med rolig tempo
Påmelding:

Videotek

Dynamisk Yoga Opptak

Kjøp pass >

Hva er dynamisk yoga?

Dynamisk Yoga er en middels krevende time som passer veldig godt for nybegynnere og for deg som ønsker et roligere tempo. Tema og øvelser varierer noe fra gang til gang, og kan være alt fra hofteåpnere til core-styrke. Innledningsvis tar vi oss tid til å lande i oss selv og på matten, enten sittende eller liggende. Vi bruker god tid på oppvarming av kroppen gjennom enkle øvelser for blant annet rygg og aktivering av kjernemuskler.

I hver stilling har vi fokus på riktig posisjonering av din kropp ut ifra de eventuelle hensyn du måtte trenge – med tanke på hvor sterk eller myk du er, eventuelle skader eller smerter. Dette gir deg trygghet i egen praksis og mye læring. Vi bruker hjelpemidler som blokk, belte, pute, bolster og teppe slik at du kan justere og holde stillingene akkurat der hvor du får jobbet med dine utfordringer.

Dynamisk Yoga vil alltid inneholde både stående, sittende og liggende stillinger, bakoverbøyer, fremoverbøyer og rotasjoner. Øvelsene knyttes ikke sammen i Vinyasas, som i YogaFlow, så Dynamisk Yoga egner seg veldig godt for deg som for eksempel har problemer med skuldrene. Alle Dynamisk Yoga timer inneholder pusteøvelse eller meditasjon og avsluttes med en deilig avspenning (Shavasana). I Shavasana får kroppen og sinnet lov til å lande og integrere opplevelsene, inntrykkene og innsiktene.

Shavasana oversettes gjerne til døds-stille eller død-manns posisjonen på norsk. Ideen er at du i yoga-praksisen oppdager seg selv og dine mønstre og når du så legger deg ned i Shavasana «dør» man litt.  Man gir slipp på det man ikke har behov for lengre, det være  seg ideer, forestillinger om hvem du er eller burde være. Du står opp som en ny versjon av deg selv – med litt bedre innsikt og kontakt med den du er innerst inne, et sinn som er mer i ro og aksepterende.

Yoga handler til syvende og sist om å stilne sinnet – å redusere og stilne alle tankene og bildene som farer gjennom sinnet slik at vi kan komme til en opplevelse av indre ro og stillhet i stedet for et sinn som dømmer eller er på jakt etter «fare». «Farene» i dagens samfunn er alt vi syns (tror) vi mangler, alle gjøremål vi tror vi må gjøre, alt vi skal rekke, alt vi ikke får til, alt vi burde etc. I Yoga får vi anledning til å stoppe opp og bli kjent med hva vårt sinn opplever som «fare». Vi blir mer bevisste på hvordan vi lever og hvordan vi heller ønsker å leve, hvilke verdier som er viktige for oss.

Her får du en smakebit fra Saras klasse. I vårt Videotek (som du kan kjøpe separat for en måned eller kjøpe Online-pass der Videoteket er en del av pakka) har vi mange ulike klasser i Dynamisk Yoga (og alle de andre, inkludert korte EnergiPauser).

Kropp, sinn og sjel

Kropp, sinn og sjel er tett knyttet sammen. Når vi beveger kroppen skjer det samtidig noe med sinnet. Du har kanskje opplevd hvordan sinnet har blitt roligere etter en treningsøkt eller tur i skogen? At plagsomme tanker plutselig var forduftet nå du kom hjem og du kunne ta helt andre beslutninger? I Dynamisk Yoga lærer du teknikker som styrker denne evnen til å holde sinnet rent og stille.

Disse teknikkene kan være ulike pusteøvelser (pranayama), meditasjon eller hvordan du observerer og møter deg selv når du er i de ulike stillingene på matten din. Yoga er en introvert praksis, det handler om møtet med deg selv på matten. Øynene er på egen matte eller innover. Det spiller ingen rolle hvordan øvelsene ser ut hos deg eller på nabomatta, lytt innover og gjør de justeringene du har behov for. Det er din praksis du bestemmer.

Med en jevnlig praksis vil Dynamisk Yoga gjøre deg sterkere, du vil få bedre smidighet, balanse og kroppsbevissthet. Timene passer godt for deg som har lyst til å svette litt, både nybegynnere og mer erfarne som ønsker rolig tempo. Passer også godt hvis du har skulder problemer da vi gjør veldig sjelden/aldri vinyasa med chaturanga (smal pushup).

Dynamisk Yoga kort fortalt:

  • Passer for nybegynnere
  • For deg som liker eller ønsker rolig tempo
  • For deg som har lyst til å bli sterkere og/eller myker

Flere tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev
Få inspirasjon, tilbud og nyheter om våre yoga og pilates kurs, workshops, Gongbad, massasje / kroppsbehandlinger! Du kan melde deg av når som helst.
YogaHaven AS
© 2021 Yogahaven - Levert av Weinvent

Online Yoga

Live via Zoom eller forhåndsinnspilte videoer